De drijvende kracht achter MediWeight

Mijn naam is AnneMerel van Wylick, geboren en getogen in een klein dorpje in de buurt van Bergen op Zoom.
Na het afronden van het Gymnasium ben ik naar België verhuisd om mijn droom waar te gaan maken: geneeskunde studeren aan de KULeuven; een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa.
Gedurende mijn studiejaren kreeg ik les over allerlei verschillende ziektebeelden en hoe die behandeld moesten worden. Daarnaast werd er verteld over wat we konden doen om een bepaalde ziekte te voorkomen; zoals voor suikerziekte, hoge bloeddruk, kanker en hart- en vaatziekten. Ik vond het steeds bijzonder opvallend dat ‘gewichtsverlies’ heel vaak genoemd werd, maar hoe we patiënten daarmee konden helpen, bleef onaangeroerd.

Ondertussen zag ik in mijn eigen sociale omgeving hoe moeilijk dit ‘gewichtsverlies’ daadwerkelijk was; en hoeveel mensen hier dagelijks mee moeten vechten. Natuurlijk wilde ik als jonge geneeskundestudente niets liever doen dan helpen, maar wat ik ook uitzocht over de huidige methoden, ik kon nergens een geïntegreerde aanpak vinden die zo broodnodig is! Een aanpak die de rol van voeding, van beweging, van manier van denken; gedrag en emoties en zelfs de werking van de hersenen integreerde.
Zo vergeten diëtisten en voedingsdeskundigen vaak dat eten een vorm van gedrag is; en psychologen houden niet altijd rekening met lichamelijke factoren, (bv. de bloedsuikerspiegel ) die een bepalende invloed hebben op dit gedrag. Is het u bijvoorbeeld ooit wel eens opgevallen dat u veel gemotiveerder bent voor een bepaald dieet wanneer u zojuist voldoende hebt gegeten?

Daarom heb ik MediWeight ontwikkeld: een systeem waarin wél al deze facetten worden opgenomen. Zo wordt gewichtsverlies op een gezonde én blijvende manier wel mogelijk gemaakt!!

Nu ben ik 7e-jaars co-assistente neurologie in het UZ Leuven; een fantastisch specialisme waarin ik vaak te maken krijg met de ernstige gevolgen van overgewicht en obesitas; en vaak nog zonder dat de patiënt het zelf beseft! Met MediWeight heb ik de mogelijkheid een aantal van deze situaties te voorkomen; ‘gewoon’ door mensen te helpen hun gezonde gewicht te realiseren. Want gewichtsverlies is preventieve geneeskunst