Blijvend afvallen? Blijf eten!

Mensen in mijn omgeving raakten geïnteresseerd in mijn ideeën, wat mij in staat stelde te kijken of al mijn theoriën ook in de praktijk werkten; dit bleek overtuigend! Mensen gaven aan dat ze door de medische achtergrond van MediWeight begrepen hoe alle betrokken systemen samenwerken. Dit hielp om door lastigere periodes heen te komen en deze zelfs te kunnen beïnvloeden.  Bovendien was het fijn dat ze zich bij MediWeight niet aan een strikt voorgeschreven dieet hoefden te houden. In de meeste gevallen lukte dit namelijk wel voor enkele weken, maar het werd steeds moeilijker. Uiteindelijk gaan veel mensen ‘frustratie-eten‘: ‘vandaag is toch al verpest’ of ‘het maakt nu toch al niets meer uit, deze week eet ik nog slecht, maar dan begin ik weer’ etc. Dit is geen ‘excuus’ wanneer er geen strikt voorgeschreven dieet is wat verpest kan worden. Omdat MediWeight wél beantwoordt aan de noodzakelijke voedingsbehoeften van uw lichaam, zullen de hersenen ook niet blijven vasthouden aan het idee van voedingstekorten. Hierdoor zullen hevige ‘cravings‘ nooit ontstaan! Niemand kan hier namelijk (langdurig) weerstand tegen bieden, omdat deze cravings een waarschuwingssignaal zijn van uw eigen hersenen in geval van voedingstekorten!

Mensen leerden wat het belang is van goede voeding , en wat voor uitgebreide invloed dit heeft op het gewicht, gemoedstoestand, zelfvertrouwen en functioneren van het gehele lichaam. Mensen leerden de signalen van hun lichaam te interpreteren en te luisteren naar de daadwerkelijke voedingsbehoeften van hun eigen lichaam.
Het bleek dus dat jezelf tijdelijk uithongeren , of (dure) drankjes , volledige maaltijden e.d. allemaal niet nodig zijn om af te vallen. Het wordt op deze manier zelfs verschrikkelijk moeilijk gemaakt. Bovendien bestaan er veel fabeltjes die soms zelfs gevaarlijk voor de gezondheid zijn of veel geld kunnen kosten!