De medische verklaring

leptin-chart Het verschil tussen MediWeight en de reeds bestaande methoden om af te vallen zit in de integratie van de lichaamsbehoeften, uw aangeleerde gewoonten en de rol van bv. uw gemoedstoestand hierin, en de hormonale balans van de betrokken systemen.
Uw lichaam heeft een genetisch bepaalde hoeveelheid vetcellen, waarin vet opgeslagen wordt. Hierin bestaat een zeker ‘nulniveau’: een vullingstoestand van uw vetcellen waar uw lichaam steeds naar zal streven. Wijkt uw vetpercentage nu teveel af van deze standaard, zult u meer of juist minder eetlust krijgen, zoals (vereenvoudigd) is weergegeven in de figuur hiernaast.

Wanneer u nu door allerlei mogelijke omstandigheden niet meer in staat bent om deze signalen van honger of juist verzadiging op te merken , verandert de vullingstoestand van uw vetcellen. Blijft deze situatie nu lang genoeg voortduren, zal het lichaam zich in gaan stellen op een nieuwe standaard, en de nieuwe, vaak hogere vulling van de vetcellen wordt nu als de nieuwe ‘nulwaarde’ ingesteld.
Het gevolg hiervan is dat wanneer u probeert deze extra kilo’s kwijt te raken, de ‘vetthermostaat’ van het lichaam dit zal tegengaan, omdat door hormonale veranderingen, zoals weergegeven in de afbeelding,  uw hersenen denken dat er voedingstekort bestaat!

MediWeight koppelt deze kennis aan de praktijk: door in eerste instantie de oorzaak te achterhalen waardoor deze signalen niet meer opgemerkt worden en door u opnieuw deze signalen te leren herkennen,  kunnen we een nieuwe balans gaan zoeken voor uw vetniveau. Uw gewicht zal dan vanzelf volgen!
Bovendien herkent u uw lichaamsignalen weer, en zullen de resultaten blijvend zijn wanneer de thermostaat weer aangepast is aan een voor u gezond gewicht!